Apparatuur - Studio Luijten Duidelijk

Ga naar de inhoud

De Yamaha AW4416 harddisk recorder vormt het hart van onze studio. Deze biedt de mogelijkheid om 16 sporen simultaan op te nemen, en tot 44 kanalen te mixen. De bijgemixte kanalen (aangestuurd door een sequencer) kunnen ook worden meegenomen worden in de eindopname. De AW4416 biedt vierbands parametrische EQ en compressor/limiter/gate op elk kanaal, en twee volledig onafhankelijke effectprocessoren (reverb, chorus, delay, en vele andere effecten) die naar keuze als send-return of als insert kunnen worden toegepast. Uiteraard is er de mogelijkheid van mix-automatisering (wat het mixproces zeer efficiƫnt maakt) en het opslaan van meerdere mixen per song (bijvoorbeeld om snel een instrumentale versie te maken met of zonder achtergrondzang). Ook is er een sampler aan boord om uw eigen samples in te voeren voor speciale ritmische geluidseffecten.

De Audio Technica 4035 SV is een kwalitatief zeer hoogstaande grootmembraan condensatormicrofoon, met cardioide karakteristiek. Daarom is dit onze belangrijkste microfoon voor opnames van zang en vrijwel elk ander akoestisch instrument. In combinatie met de Mindprint En-Voice voorversterker geeft deze microfoon een glasheldere geluidsweergave.  Voorzien van inschakelbare low-cut functie en switch voor 10 dB verzwakking. Deze microfoon kwam als beste naar voren uit een test met vergelijkbare modellen / prijsklasse van AKG en Rode.

De Mindprint En-Voice microfoon pre-amp is een hoogwaardige "channelstrip", bestaande uit microfoon voorversterker, driebands volledig parametrische equalizer en buizencompressor. Door bijvoorbeeld zang of akoestische gitaar door de En-Voice te leiden bereikt het signaal met een sublieme (buizen)kwaliteit de ingang van de recorder. Volgens specialisten is deze En-Voice beter dan zijn opvolger, de En-Voice MkII.


Tja, de Fractal Audio Axe-FX Ultra... Woorden schieten tekort. Dit is de nieuwe standaard. En niet alleen in "modelling" gitaargeluid. Nee, in gitaargeluid in het algemeen. En in effecten. De geluiden van alle beroemde gitaarversterkers zijn tot in detail nagemaakt, behalve... de onvolkomenheden van de originelen! Zo moest ik zelf vaststellen dat het Mesa/Boogie Mark IV geluid in dit apparaat beter klinkt dan een echte Mk IV. Kan dat? Ja. Had ik ook niet verwacht.
Een review in het toonaangevende vakblad Guitarworld sloot af met de woorden "In fact, it may be the last guitar processor many players will ever need to buy". Wij denken dat dat weleens waar kan zijn. Onze Axe-Fx Ultra gaat hier in elk geval niet meer weg.

De Roland TD-30K drumkit maakt het mogelijk om drumpartijen op een zeer prettige manier in te spelen, op een elektronische drumkit met uitsluitend gaasvellen. Kern van de kit is de Roland TD-30 module. Onze kit is uitgebreid met een extra tom en een extra bekken, een extra bassdrum pedaal voor eventuele dubbele bassdrum partijen en een SPD-20 voor aanvullende geluiden en/of percussie. Het geheel kan via MIDI worden opgenomen, en eventueel daarna op de PC rechtgetrokken (maar dat is voor jou als superstrakke drummer natuurlijk niet nodig!). Desgewenst kan de MIDI informatie ook naar een VST plug-in worden gestuurd voor nog realistischer drumklanken. Onze ervaring is echter dat het met de interne TD-30 geluiden meer dan goed zit.


De Roland SPD-20 is al 15 jaar het vlaggenschip onder de Roland percussiemodules, en wordt nog steeds verkocht. Meer dan 700 klanken zijn beschikbaar, zowel van drums (bijv. meer dan 50 verschillende snareklanken!) als van de meest uiteenlopende percussie-instrumenten. Volledig via MIDI te registreren en aan te sturen. Klik hier voor meer details.

De Roland Sound Canvas SC-55 MkII is het overbekende werkpaard onder de multitimbrale klankmodules, zeer geschikt om de meeste basisgeluiden van een meerkanaals MIDI-productie mee op te nemen.Goede wijn behoeft geen krans: de Nord Stage 2EX is de standaard onder de keyboards. Dit is de grootste uitvoering, met 88 toetsen en pianoklavier. Voor de veeleisende toetsenist!

De Roland GR-33 gitaarsynthesizer is de ultieme gitaarsynth van Roland. Behalve de mogelijkheid om synthesizer klanken met de gitaar aan te sturen, is het ook mogelijk om de geluiden van de GR-33 te besturen met behulp van het A-30 keyboard. Bijzondere functies zijn de Harmonist en de Arpeggiator, die het mogelijk maken om hele "geluidstapijten" onder een opname te leggen zonder een heel orkest in de huren.


Afluistering:

  • KRK Rokit 6 Powered Studio Monitors

  • Spirit Absolute II Studio Monitors

  • Diverse hifi-installaties ter vergelijking

  • Headphones: Beyerdynamic DT770 Pro, Sony MDR CD 750, Philips SBC HP890


MIDI routing:
Een JL Cooper MSBplus MIDI Patcher (8 in, 8 uit) fungeert als "verkeersagent" voor alle aangesloten MIDI apparatuur. Door het gebruik van voorgeprogrammeerde patches behoort gedoe met omsteken van MIDI-kabels tot het verleden! Uw kostbare studiotijd wordt dus niet verknoeid met het uitpuzzelen van MIDI verbindingen.


Overigen

Naast bovenstaande spullen beschikken wij over een breed scala aan microfoons, percussie en allerlei gitaren.Het is altijd mogelijk (maar vrijwel nooit nodig) om extra spullen in te huren. Mail ons voor specifieke informatie.

(c) Studio Luijten Duidelijk 2024
Terug naar de inhoud