Profiel - Studio Luijten Duidelijk

Ga naar de inhoud


Mogelijkheden


Studio Luijten Duidelijk is een kleinschalige studio, bestaande uit een opname- en monitoring ruimte.


Wij richten ons op singer-songwriters en bands die in eigen beheer willen opnemen, en daarbij

  • WEL de kwaliteit willen bereiken van een professionele productie, maar

  • NIET de kosten willen of kunnen dragen van een professionele studio.


Wij bieden graag hulp bij het maken van arrangementen en bij het uitvoeren van partijen op akoestische en elektrische gitaar, basgitaar, percussie, keyboards en (gitaar)synthesizer. Desgewenst bemiddelen wij bij het inhuren van muzikanten uit onze brede kennissenkring.
Mail ons voor de mogelijkheden!

Zoals onze naam doet vermoeden staat duidelijkheid bij ons voorop. Daarom: helaas is het opnemen van een akoestische drumkit in onze studio niet mogelijk. Wel beschikt u bij ons over een goed elektronisch drumsysteem,
bestaande uit Roland TD-30K kit + SPD-20, uitgebreid met diverse extra's zoals extra toms, extra bekkens en een dubbel bassdrum pedaal. Dit systeem kan direct of via MIDI worden opgenomen. Dit leidt tot verrassend goede resultaten in het totale geluidsbeeld! Laat je overtuigen onder het audio menu.


Opnamefilosofie


De basisgedachte achter al onze opnames is "duidelijkheid". De kwaliteit van het basisgeluid staat voorop: als dat goed is, dan is de opname al voor driekwart geslaagd! Wij geven dan ook (gevraagd en soms zelfs ongevraagd) adviezen over afstelling van spullen en keuze van instrumenten.

Op de tweede plaats wordt een goede audioproductie gedragen door de gebruikte apparatuur. Wij zijn voorzien van een uitgekiende selectie van kwalitatief hoogstaande apparatuur. Zo kunnen we alle geluiden en effecten maken, maar hebben niet voor elk effect keuze uit tien apparaten. Dat scheelt zoeken naar "het perfecte geluid". Dat wordt immers vooral bepaald door u, de performer!


(c) Studio Luijten Duidelijk 2024
Terug naar de inhoud