Over ons - Studio Luijten Duidelijk

Ga naar de inhoud


Een korte geschiedenis van  Studio Luijten Duidelijk

Carlo Luijten studeerde Technische Natuurkunde aan de TU/e van 1989 tot 1994, en promoveerde in 1998 in datzelfde vakgebied.


Begin 1992 trad hij toe tot de professionele Top40-band Otobianca, vooral uit hobby maar ook als bijverdienste. Van de verdiensten werd al snel een 8-sporen recorder aangeschaft, samen met een synthesizer en drummodule. Later volgde ook een basgitaar, en zo werd in de loop der jaren steeds de "zwakste schakel" van de geluidsketen vervangen. En deze strategie wordt nog steeds gevolgd!

Al gauw werd ook in opdracht muziek geproduceerd, aanvankelijk vooral in carnavalstijd voor zittingsavonden en carnavalswagens.
Rond het jaar 2000 kwam de 16-sporen digitale Yamaha AW4416 harddisk recorder, samen met een professionele grootmembraan condensator microfoon en pre-amp. Vanaf toen konden opnames worden gemaakt van professionele kwaliteit, en konden ook grotere producties ter hand worden genomen. Kort daarna kwam de eerste website van de studio online.


Hoewel de muziek voor Carlo een serieuze hobby is, is het niet zijn beroep. In het dagelijks leven werkt Carlo als Duurzaamheidsarchitect bij ASML in Veldhoven. Meer over Carlo's professionele activiteiten is te vinden op zijn LinkedIn pagina.


Onder de naam LuijtenDuidelijk schrijft Carlo ook columns voor het lokale blad PC55, vaak met een populair-wetenschappelijke inslag. De eerste 100 zijn inmiddels verschenen in boekvorm. Nieuwe, actuele columns verschijnen regelmatig in het weekblad PC55.


(c) Studio Luijten Duidelijk 2024
Terug naar de inhoud